Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

onsdag 15 juni 2011

Cykel över Golden Gate

Igår lämnade vi så Minnesota och Emelies goa familj. Och Emelie följde med oss! Barnen Sam och Jake åkte på olika aktiviteter på morgonen, och lilla Maddie var hemma med oss. Den lilla solstrålen var denna dag lite mer ledsen. Kanske hon kände att vi skulle åka iväg? I alla fall så ville hon inte lämna Emelie famn alls.
Vi fick skjuts till flygplatsen och flög med flygbolaget Suncountry till San Francisco. Resan tog ca 3½ timme, som att åka tåg för oss i Sverige. Vi landade ett soligt Californien och tog en taxi den ca 2 mils långa färden till stan (ca 50 dollar) och solen strålande verkligen. Första tankarna om San Frncisco var "joggar ALLA i den här stan?" för hela Pier-vägen vi åkte var full av joggare.
Vi checkade in på vårt hotell Best Western Tuscon Inn i Fishermans Warf, och möttes direkt av vinmottagning i lobbyn som de har varje dag mellan 5-6. Trevligt! Förutom att Emelie inte får dricka vin i det här landet för att de har 21 årsgräns...

Igår kväll var vi ganska reströtta och gick ut för en sen middag. Då hade det hunnit bli kalla vindar från havet och rätt kyligt, som jag gissar det blir här ofta. Vi hamnade ute på Pier 39 (största turistfällan) och Bubba Gump Shrimp & co, stället som helt bygger på filmen "Forrest Gump som ni säkert sett. Ett lite galet ställe! Massor av skaldjur och räkinspirerad mat, och härlig inredning. Allt byggt på filmen. VI fick svara på ett quiz vid bordet av vår servitris, Felix var lysande på frågorna från olika saker filmen.

IDAG har vädret verkligen varit strålande! Klarblå himmel och klart väder. Allt man hör är ju om det nyckfulla vädret är i San Fran, så det kände ju toppen. Vi åt en amerikansk frukost med äg, bacon och pannkakor och hyrde sen cyklar runt hörnet. VI satte kursen mot Golden Gate. På vägen dit passerade vi fina stränder och massor av folk var ute på cykel, promenerade osv utmed vägen. Cykla över bron var verkligen coolt! Toppenväder, smaragdgrönt vatten och blåsigt visserligen men fantastiskt klar sikt över bukten, där man ser Alcatraz och hela stan. Själva bron är ju väldigt vacker i all sin röda prakt. Släng dig i väggen Kvicksundsbron!
På andra sidan bron beskådade vi utsikten en lång stund, sen cyklade vi vidare. Dvs rullade bekvämt nedåt i backarna ned till Sausalito, en härlig pittoresk stad som ligger som i en gryta (för det var det varmt!) och med härliga hus som klättrar utmed bergen. Där åt vi glass, och sedan tog vi en färja tillbaka över bukten tillbaka till Fishermans Warf. Rätt möra i våra rumpor!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar