Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

lördag 18 juni 2011

Bye Bye San Francisco

Morgon i San Francisco. Idag lämnar vi den här härliga stan och drar söderut. Vi har hyrt en bil som vi ska hämta upp, och nu ska vi vara på "roadtrip" i 3 dygn framåt. Det vi vet är att vi ska vara i Los Angeles på tisdag då Emelie ska åka hem till Minnesota därifrån.

Igår vi ute och åkte Cable Car och vandrade lite runt Union Square, och sedan genom Chinatown. Där var det massor av tingeltangel och kändes rätt överskattat. Men vi fick ju verkligen se hur mycket backar det är i stan!


Igår kväll kom det en massa dis in över havet och blåste riktigt kyligt. En sak är säker, ska ni åka till San Francisco, ta med varma kläder! För även om det varit superfint på dagarna så är vinderna kyliga och på kvällarna får man klä på sig.

Vi åt middag tillsammans igår kväll med ett gäng svenskar. För Emelies aupairkompis Julia från Minnesota kom igår med sina föräldrar till stan. Så vi träffades igår och åt mat. Det var trevligt!

Häromdagen blev vi förresten skrämda av Bushman, mitt på gatan där han satt och gömde sig bakom sina buskar. Han har skrämt folk på Fisherman´s Warf sen 1980, helt tokigt kan man tycka.
 Läs mer om honom här http://en.wikipedia.org/wiki/World_Famous_Bushman - man kan se honom på youtube också. Lustigkurre!

Nu ska vi packa ihop oss och försöka hitta lite frukost. Det enda tråkiga här i matväg i Amerikat är frukosten. Vi saknar vår fil, yoghurt och sockerlösa flingor och lingongrova. Nästa anhalt blir Monterey - och nu väntar verkligen höjdpunkten på den här resan, att åka HIghway One ned till LA.
TJING så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar