Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

tisdag 14 juni 2011

Baseball on Target Field with Minnesota Twins

I söndags var vi på det nog mest amerikanska man kan uppleva! Vi var på baseball på Target Field inne i Minneapolis. Det var vi 4 tillsammans med pappa Don och dotter Sam. Laget heter Minnesota Twins, och nu skulle de möta Texas Rangers för 4:e gången i rad (tror jag). Matchen innan var på fredagkvällen, det ösregnade, matchen blev superlång (baseballmatcher kan bli superlånga) och Twins förlorade stort. De spelar match nästan varje dag i baseball ligan, hur många matcher som helst på en säsong!
På läktarna var det 39 000 pers, helt galet! Alla glada, nationalsången sjöngs och det var jubel hela tiden. Vi satt högst upp. men hade en bra view över allt som hände. Nu kan vi inte (inte alla av oss i alla fall) reglerna till 100, men det blev en bra match i alla fall. VI såg en del "strike out" osv och en homerun av Twins, då blev det jubel. Halva nöjet var allt annat som hände runt ikring, dvs på jumbotronen där publiken verkligen deltog i en massa skoj, fick sjunga, dansa med maskoten, pussas .. TIll slut vann Twins solklart med 6-1. Good match!


Efter matchen träffade vi resten av familjen och åt på en italiensk restaurang där vi delade på en massa rätter, man satte maten mitt på bordet på en snurra där ett huvud av påven satt i mitten på snurran. Fråga inte varför!!

På kvällen så var det "bonfire" hemma hos familjen. Just denna dag kom den gamla au-paren före Emelie på besök från Sverige tillsammans med sin kompis, och detta hade de hållt hemligt för en annan au-pair tjej här.... så det blev överraskningshappening för henne! Och gissa om det blev överraskning och au-pairtjej kackel!
Det blev bonfire ute, dvs man har en öppen eld och så grillades det marshmallows som man klämmer ihop mellan kex och choklad, "smores" kallas det, väldigt poppis här. Värdmamma Taras bror och syster med familjer var på besök så det blev en härlig skara i trädgården.


Det här är au-pair tjejer! Några föredetta och en från Österrike, resten svenska. Syns det??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar