Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

söndag 3 juli 2011

Vi är hemma igen! Slutsummering och lite bilder

Det är här ska väl bli det sista inlägget då - för nu är vi ju HEMMA igen!
Hemresan blev verkligen lång. Vi steg upp 04.15 Californiatid (12.15 SE tid). Vi åkte 04.50 till flygplatsen. Det var fortfarande mörkt då, men ändå bilar i farten. Var nog bra att vi var ute så tidigt, tog 45 minuter att komma till flygplatsen LAX där vi lämnade tillbaka hyrbilen till "Dollars" - de hade en buss som tog oss till terminalen. Smidigt!
Incheckningen tog galet lång tid - alla verkade ha strul eller vad det nu var. 8.30 gick flyget till New York. Tog ca 5 timmar. Eller rättare sagt, tog snabbare tid men just därför så fanns ingen gate så vi fick sitta 20 minuter i luftlöst plan, innan vi förlöstes från värmen. Där fick vi vänta på en shuttle för att ta oss till en ny terminal. Inte mycket vila mellan avgångarna blev det. Kl 19.10 NY tid gick planet (23.10 SE tid) och där satt vi i nästan 8 timmar.... OJ vilken lång resa det blev... vi hann väl inte sova så mycket som vi borde, ja förutom Felix förstås, han kan sova överallt, haha.
Så vid 09.05 landade vi på Arlanda. Då hade vi vi hunnit byta dygn och varit i farten i 21 timmar... Det var härligt att komma hem till Kvicksund förstås! Och utmaningen blev att hålla sig vaken resten av dagen...

 
Ska vi göra en slutsummering av vår 3 veckor långa resa?
Mja, det går knappt...
  • Vi har träffat Emelie!!
  • Vi har bott hemma hos Emelies värdfamilj i 5 nätter i Minnesota
  • Vi har varit i San Francisco i 4 dygn
  • Vi har åktepå Highway 1 och bott över i Carmel, Pismo Beach och Santa Barbara
  • Vi har bott i Costa Mesa och besökt Newport Beach, Huntington beach, Venice beach, Santa Monica, Laguna beach, centrala LA och San Diego...
  • Vi har cyklat över Golden Gate bron, varit på Alcatraz-ön, åkt på 17 Mile Drive, tittat in på Pebble Beach golfklubb, besökt Hearst Castle, kollat in sjöelefanter, varit på Universal Studios, Sea World i San Diego, Beverly Hills.... och vi har varit på nationalsporten baseball!
  • Vi har ätit en massa god mat, Felix har druckit massor av cola och Pepis och Mountain Dew och vi andra två har testat en massa olika lokala ölsorter - och även en och annan Budweiser.
  • Vi har träffat en massa trevliga människor, vi har pratat engelska och försökt förstå vad alla säger ("are you set?" "Do you want the reciept in the bag?" var svårt i början - vad menar de??)
  • Vi har åkt bil i Los Angeles på sju (ibland 8) filiga highways med massor av trafik och andra regler - en har kört och två läst GPS och det har varit nära härdsmälta några ggr men till slut blev vi rätt bra på det - haha!
Vi avslutar väl med några bilder som inte kommit med förut, lite från Minneapolis, Golden Gate och Highway 1.
 Hör av er om ni vill veta något som vi inte skrivit om!


Baseball Emelie

Maddie och "papa"

Busiga barn

Stoooor glass på Stillwaters "slagstaglass"

Emelie och lilla Maddie

The Blomstrand family

På väg till Golden Gate

Syskonen vid brofästet

Maffig bro!!

Emelie plojar på stan

Underbara 17 Mile Drive!

Highway 1 - Pacific Ocean

Highway 1 - Big Sur