Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

fredag 24 juni 2011

Premium Outlets -Carlsbad

Det blev inget L A idag av olika anledningar. Istället styrde vi kostan söderut, närmare bestämt Carlsbad, halvägs mot San Diego. VI tänkte besöka ett outlet här i Californien också. Det blev väl en liten chock att besöka det i Minneapolis - så stort det var!! - och nån hade väl inte shoppat klart... Det finns ett antal Premium Outlets i USA, i Californien 4 st tror jag. Ett norr om LA, ett mot Palms Springs (lite för långt tyckte vi) och ett norr om och ett söder om San Diego. Vägen till Carlsbad var väldigt vacker och mot bergen så försvann molnen och solen tittar fram, men över havet låg dimmolnen.
Carlsbad Outlet var trevligt, många butiker man inte alls känner igen så de skippade vi, eller för ointressanta/dyra osv. Men lite shoppat blev det i alla fall. Nu är det ju tax på kläder i Californien på drygt 8% som de lägger på när man betalar, det står inte på prislappar. Varför det är så, enda anledningen jag kan se är att  ursprungspriset är gemensamt men tax är olika för olika stater. I Minneapolis tex har de ingen tax på kläder, så därför ska man ju handla där ....men man blir ju rätt snopen när man kan handla tröjor tex som kostar 3 ggr så mycket hemma. Och sportkläder tex. Det har vi handlat en del.
Hemvägen blev lite dryg, det var mycket trafik men flöt på bra. Tur som är har vi GPSen annars skulle det inte funka alls! Trafikrytmen är intensiv. Då highway är ca 4 filer hela tiden samt avfarter som släpper på ny trafik hela tiden så är det bilar överallt. OCH man får ju köra om på insidan här, vilket gör att man har bilar som kör om på både vänster och höger sida, kryssar mellan filerna och helst inte släpper in någon annan framför sig så det gäller att vara kvick.

Det var dagens midsommarafton det här i Californien!  Inga bilder blev det heller idag, kameran fick stanna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar