Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

torsdag 23 juni 2011

Akvarium i Long Beach

Idag styrde vi kosan norrut på Pacific Highway 1 mot Long Beach. Där besökte vi akvariumet som finns där, Aquarium of the Pacific. Där kunde vi beskåda allehanda olika fiskar och konstiga djur som finns i Stilla havet (varför heter det så? Portugisen "Ferdinand Magellan" som var den förste att segla jorden runt upplevde inte en enda storm under den fem månader långa färden från Sydamerika till Filippinerna. Därför kallade havet för "Mare pacifico" (Stilla havet). 

Vi såg sjölejon, sälar och sånt som vi även har hemma - men även hajar som simmade i ett stort akvarium. Det var snyggt, informativt och välordnat samt exalterande småungar överallt. Låter amerikanska barn mer än andra?
Den coolaste varelsen var denna, en "sea dragoon" - cool va?

Vi åkte tillbaka på H1 och stannade i Huntington Beach, alldeles ovanför Newport Beach. En enormt lång strand, och är surfstranden framförallt. Det märktes där på huvudgatan med, massa surfbutiker och fler ungdomar runtikring. Idag var det 18 grader och molnigt och rätt blåsigt. Man fövånas över att det är så många som går i shorts, linne och flipflopp och badar i havet ändå.... surfare fanns det en del ute i vattnet med.
VI åt oss enormt mätta på en slags bar med happy hour, smaskiga hamburgare och kyckling wings med barbequesås. Felix får alltid påfyllt i sitt colaglas, de bara norpar det och fyller på. Servicen ÄR annorlunda här!

IDAG eller IMORGON för oss är det midsommarafton. En lite tråkig dag att missa förstås - vi vill ju gärna vara med och fira hemma i Kvicksund och Jocke vill ju inte missa midsommargolfen, men så fick det bli detta år. Om en vecka kommer vi hem. Vi tänkte fira midsommarafton härborta på Universal Studios. Där har de garanterat ingen sill.  Hoppas ni har det så bra allihopa därhemma, och att ni får sol ialla fall och inget regn.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar