Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

måndag 20 juni 2011

Pismo Beach - här är vi nu

Nu har vi vaknat upp på ett fantastiskt fint Best Western Hotell i Pismo Beach, som ligger vid havet. Vi startade igår från Carmel, och dagen blev verkligen full av upplevelser. Nu får det bli en kortversion av den, för vi har inte riktigt tid att få med allt.

VI åkte på Highway 1 genom Big Sur området. Många mil med slingrande vägar, uppför och nedför. Genom skogar stundtals och nationalparksområden. Med dimhöljda gröna berg med mäktiga stup och canyons på ena sidan, och det vidunderliga Pacific Ocean på andra sidan. Klippor, stup, rullande vågor. Ibland dimma, ibland alldeles klart. Det går inte att beskriva mer än storartat och mäktigt! Vi stannade lite då och då, fanns gott om "point views" utmed vägarna där många stannade, mycket bilar ute i farten men då och då kändes det som om vi var ensamma på vägen.
Längre ned planades landskapet ut lite mer men lika slingrande och hisnande vägar. Målet var San Simeon och Hearst Castle. Innan dess tittade vi på sjöelefanter som låg i drivor och latade sig på en strand där de håller till. Ett sällsynt och märkligt djur!
Heart Castle, vilket ställe ! Vi var på en rundtur, och man tog sig dit med buss. Vilken utsikt och vilket hus han byggde den mannen. Höll på över 20 år, och köpte upp delar från kyrkor mm i krigshärjade Europa som han satte in i sitt lilla casa....

Dimman har dragit in från havet! Nu drar vi vidare.
Carmel beach

En av otaliga vyer i Big Sur

Sjöelefanter

Poolen hos Hearst

Gästhus

Heast ville att huset skulle se ut som en kyrka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar