Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

onsdag 22 juni 2011

Newport Beach

Vi bor ju i Costa Mesa - men alldeles en halvmil härifrån ligger Newport Beach, vid havet. Detta ställe är en de rikaste områdena häromkring, och det kan man ju förstå.... när man tex ser alla husen som ligger på stranden. Vi åkte dit idag och parkerade ute på Balboa, en slags landtunga som går utmed havet och innanför ligger små öar och sund. Alla med hus tätt byggt i olika storlekar. En del pyttesmå, en del större och lyxigare, en salig mix. Riktigt mysigt och tjusigt på samma gång. Idag var det tunga dimmoln på himlen men det var varmt och mycket  folk på stranden ändå. Stora rullande vågor bröts alldeles nära strandkanten, så ungarna tjöt av glädje när de badade. En bit ut såg vi nåt som vi tror var ett gäng delfiner som simmade runt och visade fenorna ibland. Vi gick ut på Balboapiren och där kom ett gäng (blivande?) badvakter springande i sina oranga shorts och simbräda, hoppade i vattnet, simmande in till land och så upp igen... Dock såg ingen ut som Pamela eller David.

Pamela och David idag
Vi drog vidare till ett stort köpcenter, Fashion Island. Typ där människorna i serien "O.C" som gick för ett par år sen på TV var och shoppade. Ett STORT ute shoppingcenter. Så fort vi kom in och stod och stirrade på en karta så kom en trevlig herre fram och frågade om vi hade frågor eller ville ha hjälp med något. Så gör man här.... Han berättade ett det inte finns så stora uteshoppingmall som denna. Jamen då har du inte sett Barkaby Outlet min herre... men om man tar Barkaby Outlet och gör det 1000 ggr lyxigare, slänger in lite torg med fontäner och loungemöbler överallt och gör det ett par ggr större... ja då vi ni ungefär vad vi menar! Väldigt smakfullt och vilsamt.
Vi hittade dock inga intressanta butiker. Shopping-Emelie har ju lämnat oss! Dock var vi inne på en stor sportaffär där det finns golfklubbor...

Här kommer lite matbilder på dagens sena lunch. Gissa vem som åt vad?? Otroligt gott var det. Vi åt på Cheesecake Factory. Det som de är kända för är sina cheescakes - vi delade på en sån till dessert.
 
Solen kom sent idag på eftermiddagen. Vi har sett oss omkring och handlat lite på en stor grocerystore. Och så har vi tvättat! Här på hotellet finns tvättmaskiner och vi har samlat på oss en del efter snart 2 veckor här. Vardagsliv även här alltså, haha.

1 kommentar:

 1. Hej igen !
  Underbart att se Er njuta för det verkar verkligen som att Ni gör det , vi följer Er på resan med lika stor nyfikenhet som tidigare.
  PS ! Lägesrapport från 016 - området ;
  Regn ,regn regn och i morgon midsommarafton.
  Trevlig midsommar till Er ( sparar en burk sill )
  Vi i 5:an

  SvaraRadera