Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

måndag 27 juni 2011

Universal Studios

Idag stack vi rätt tidigt från hotellet och satte GPS:en norrut till Universal Studios. Nu kom vi rätt in i smeten - downtown där vi inte varit tidigare.
Det var smockat av bilar en bit - 20 i 10 söndagförmiddag? Då törs man inte tänka hur det är en vardagmorgon....


Framme! Det var väldigt varmt, solen brände maxat där uppe bland Hollywood Hills.Det var massor av folk i parken, kändes dock inte fullt förrän bortåt eftermiddagen. Först gjorde vi rundturen då man åker i ett litet tåg och åker runt bland de olika studiosarna som finns. En kille berättade en massa hela vägen, bland annat fanns där en studio för CSI, man undrar ju hur mycket de är ute i själva Las Vegas där serien utspelar sig.
Sen åkte vi igenom en massa olika kulisser, bland annat fanns där ett helt kvarter från New York, som även används i andra sammanhang. Samtidigt spelade de upp klipp från filmer där kulisserna används på en monitor i tåget, kul att se hur lurad man blir.
Ett helt kvarter för "Desperat Housewifes"

En hel kraschscen ur "Världans krig" fanns ett autentiskt kraschat plan med.

En hög med bilar ur "Fast and furious" fanns på plats
 Rundturen var uppskattad! Det riktigt coola var när vi åkte in i en tunnel och fick delta i King Kong filmen i 3 D. Riktigt ruskigt!
Sedan var vi på några "shower". En för trick - specialeffkter som ligger bakom filmer, det var kul. Sen en 3D show med tema från Terminator 2 filmen (som vi alla 3 gillar skarpt) och det var riktigt coolt i 3D.
Universal Studios är inte så jättestort men massor av folk säkert jämt!
På hemvägen korsade vi Santa Monica bergen och åkte ned till Venice Beach. Det får komma i ett eget inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar