Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

måndag 27 juni 2011

Venice Beach

Idag har vi varit på stranden i Newport Beach. Tung dismorgon men solen kom på eftermiddagen som vanligt .... Stranden är ju hur lång som helst, vi höll till vid piren i Newport Beach där vi även åt mat idag. Vi tog en liten färja som tar 3 bilar och åkte över sundet mellan Bilbao Island och nästa halvö. Det är en massa små öar här, helt bebyggda av hus med strandtomt och båtar överallt. Och här pratar vi BÅTAR! Vi är ju i USA...
En av oss badade i Pacific Ocean idag... den modigaste! För inte såg det helt superskönt ut, tyckte vi andra två. Tyvärr...

Venice Beach igår var ju lite extraordinärt. Det var ju söndag, så väldigt mycket folk i farten. Det är ju ganska hippt i Venice, drar med sig en hel del olika subkulturer med, så där ska man inte vara på nattetid. Massor av folk cyklade på strundpromenaden, och åkte inlines. När vi var där kändes det verkligen som att Californien består av mest spansktalande befolkning, i alla fall verkar de gilla strandliv mest.
Vi var förstås ute på piren, denna är helt "obebodd" dvs inga hus, tivolin eller restauranger på. Man såg enda bort till Santa Monica piren!
Vi gick även förbi det legendariska utegymmet . som myntat uttrycket "muscle beach". Men vad den alltså!! Det var helt tomt på gymmet! Inte en människa fanns där!

Man kan se Santa Monica där borta...


Inte en muskelbyggare alls här!!

Piren i Venice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar