Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

onsdag 29 juni 2011

Sista dagen i California - Hollywood

Sista (ons)dagen i L A California, så drog vi iväg till Hollywood. Vi tänkte kolla in Walk of Fame på Hollywood Boulevard bland annat. Där i kvarteret var det väldigt varmt redan tidigt på förmiddagen, och faktiskt inte mycket folk. Hela Hollywood Bld är full av souvenierbutiker av alla de slag. Typiskt turistigt, och överallt vill folk säljas sina sightseenturer.
Vi vandrade fram till den berömde China teatern. Där är  "Walk of Fame" stjärnorna på gatan extra tätt, men annars så finns de på en väldigt lång väg som sträcker sig över flera gator. Det finns över 3000 stjärnor! En vi fotade:

 Sen framför teatern precis finns en massa autografer och handavtryck. Här i Clintans!

 Vi hade inte tänkt göra någon köpt sightseentur. Men vi ändrade oss och köpte biljetter av en kille på gatan. Turerna är ofta i mindre bussar, utan tak. Vi var 14 st i vår, 4 andra svenskar var med. OCH jisses vilken oförglömlig tur vi fick av denna mannen.

 Han var standup comedian (men kan förstås inte leva på det) och munnen gick i ett! Inte alltid rumsrent men vi skrattade glatt och fick en hel del personliga betraktelser av folk vi såg utmed vägen (vi såg både Gandhi, Jesus m fl...), och hur han har blivit bemött under sina något högljudda turer av kändisar utanför deras hus.

Han började med att köra som en galning uppför en massa slingrande gator rätt upp i bergen för att vi skulle få ta bästa bilden av Hollywoodskylten. Det är inte tillåtet att stanna och ta bilder på många ställen och definitivt inte en sån guidebuss åker upp på gatorna. Vi fick några riktigt bra bilder!


Sen hamnade vi på Sunset strip, förbi en massa kända uteställen, dyra restaurangetr osv av olika sorter. Detta här stället har en känd rockgrupp gjort en känd låt av "Girls Girls Girls" - hm man får gå på lokal med klättklädda från 18 år men inte dricka en öl förrän man är 21.

Vi hamnade så i Beverly Hills. Där åkte vi gator upp och runt och tittade på kändisars hus, fotade en massa förstås.... en del såg man bra, en del hus låg inbäddade i total grönska, innanför grindar osv. En del hus är luxiöst lyxiga, vräkiga, har en snygg still, har en massa lustiga detaljer... Det var hus där en massa kändisar bor, kan inte räkna upp dem alla!
Fantastiska trädgårdar en del har!
 Här är i alla fall serien "Fresh Prince i Bel Air" inspelad, serien där Will Smiths slog igenom som ung.

I två timmar åkte vi runt och underhölls av denna pratglade man, sannerligen en härlig upplevelse. Vi körde även genom Redeo Drive - där alla lyxaffärer ligger - så vi skippade att gå där sedan på egen hand. Där såg vi denna specielle bil....
En av de dyraste som finns, Bugatti Veyron. (läs lite om den genom att klicka på länken)

SISTA MIDDAGEN intogs på "Applebes" - ytterligare ett toppenställe med god mat och god service och bra priser!  Man behöver aldrig gå hungrig från ett ställe - man kan snarare räkna med att INTE kunna äta upp - om man möjligtvis inte tar broccoli förstås....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar