Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

tisdag 28 juni 2011

San Diego och Sea World

Idag har vi varit i San Diego! Det är ca 1½ timmes resa härifrån, och då hamnade vi delvis i morgonrusningen. Fast det var bra värre åt andra hållet, oj vad många bilar som ska in mot Los Angeles. Det är ju mestadels 6-7 filigt på de här vägarna, på de mindre i alla fall 4 filer.
Vi kom fram till Sea World vid en halv 11 och satte genast fart mot showen med späckhuggarna. Eller Killer Wales som det heter på engelska. Och vilken härlig show! De är så stora och vacka de svartvita valarna. Och de hoppade, rullade runt och visade upp sig. Vi hade INTE satt oss på de stolsrader det stod SOAK ZONE - och det var nog tur för de riskerade man bli blöt. Och DET kan vi garantera att de flesta som satt där blev. Valarna for runt och verkligen skopade ut vatten med sina fenor och stjärtar. JUBEL!
Vi såg också en delfinshow, och en show med sjölejon och en liten charmig utter. Det fanns en massa andra djur med. En del vackra fåglar. Sköldpaddor både ute och inne, där det finns ett "turtle reev" där de simmade omkring så man fick se det som i ett akvarium. Det fanns även delfiner, ute-delfiner och sen de vanliga klassiska, då fick man gå ned som i ett kallt akvarium som var uppbyggt som i en isvärld och där var det MASSOR av svartvita delfiner som vankade omkring, simmade och vad-nu-pingviner-gör där de bor annars. Lite egendomligt nästan!
Det fanns också olika sorters hajar i ett fint akvarium, inte så stora men riktigt läskiga ändå när man åkte på ett rullband genom en tunnel med hajar simmande runt.
Belugavalar - de vita - fanns det med, och isbjörnar. Men de låg och sov som ni kan se nedan.
Efter Sea World åkte vi genom San Diego beachområdet. Och sen upp på La Jolla, ett berg och WOW där fanns det superfina hus och en vidunderlig utsikt över bukten. Lyxen blir alltid så påtaglig på de mest fashionabla ställena... vilka hus!
Vi tog kustvägen upp, besökte en charmig liten affär jag känner till som säljer skandinaviska smycken och Odd Molly. Sen åkte vi genom Carlsbad, och det var supercharmigt det med. Massa coola hus i olika stilar. Men vet ni vad! På dessa raka gator som man åker på finns det många korsningar och rödljus. Och det blir ALLTID rött så man får vänta varenda gång. Det tröttnar man på rätt snabbt! Hur står de ut?? Bygg rondeller vetja americanos!
Vi hittade hem till Costa Mesa igen och åkte och åt middag på "TGI Friday". Det blev baby back ribs. Oj vad mätta vi blev efter att även moffat varsin efterrätt.


Imorgon är det var sista dag här i USA. Tidigt torsdag morgon flyger vi hem. Det känns lite konstigt minst sagt. När vi skriver det här nu är det redan onsdag morgon hos er. Det betyder att vi åker hem nästa dag - fast inte för oss. Eller hur blir det nu igen?? 
I alla fall - vi sammanfattar inte nu. Vet inte om vi hinner göra det, får se imorrn!!

 Och bara så ni vet förresten, vi har INTE skickat några vykort. Vi lever ju i IT-åldern. Vi bloggar istället...
KRAM PÅ ER ALLA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar