Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

lördag 25 juni 2011

Laguna Beach

Idag sken solen faktiskt redan på förmiddagen även här i Costa Mesa! Vi beslöt oss för att göra en utflykt till Laguna Beach - som ligger några få mil härifrån Newport Beach. Det märktes sannerligen att det var fint väder och HELG för det var fullt med bilar och folk överallt på vägarna. Bilar - ja det ser vi många fina. Mina två intresserade experter i familjen ser direkt märke, modell osv. Själv kan jag mest vilken färg det är på bilen - haha!
Det vimlar av Porschar, lyxiga merschor och BMW, en och annan Ferrari, Corvette, Maserati och då och då kommer det en Volvo och t o m Saab.
I Laguna Beach bodde faktiskt Vilhelm Moberg när han skrev en av de senare böckerna i Utvandrarserien. Nu fick vi en knutpunkt med Minnesota. Undrar vilket landskap han gillade bäst?

Vi åkte genom stan och den ligger ganska högt så det var lite svårt att komma åt stränderna, alla parkerade på gatorna och det var folk överallt. Men vi hittade fram lite utanför till en superfin strand. Ovanför låg superfina hotellet Ritz-Carlton...
Vågorna var härliga, massor av surfare ute i vattnet. Och mycket folk på stranden med, även om det märks att det liksom inte är helt säsong ännu. Vi stannade där drygt en timme och kollade in de frasande vågorna, kan man någonsin få nog av att stirra på havet?
Men fy vad solen tar hårt på en kort stund. En dag på beachen där skulle nog bli tufft för skinnet, vi har verkligen inte tid med solsveda.

Imorrn väntar nya äventyr!


1 kommentar:

  1. Hello over there !
    Allt ni skriver och de bilder gör en annan säker på att Ni har det riktigt bra vilket Ni verkligen förtjänar , så fortsätt för vi tycker det är jättespännande.
    // Vi i 5:an

    SvaraRadera