Resebloggen

Följ våran resa till USA. I tre veckor är vi borta och besöker Minnesota och Californien.

lördag 11 juni 2011

Fullspäckade dagar i Minnesota...

Förstås hade man ju önskat att vi hade haft lite bilder att ladda upp, och berätta en massa vi hunnit uppleva de första dygnen här...för en massa har det blivit! Men vi har knappt varit "hemma" ! Igår första heldagen så var vi iväg vid 10 och kom hem vid 10 på kvällen... Då var vi rejält SLUT kan jag lova, jetlaggade och trötta som bara den. Emelie tog oss med på shopping och det blev kanske lite för mycket att besöka ett jättestort outlet OCH dessutom USAs största shoppingställe, Mall of America.... Det sista stället hann vi bara nosa på litegrand.
Idag har vi varit iväg på en mysig sightseen norrut, till Taylor Falls där det fanns Croix River går förbi. Vackert ställe med forsar och sånt, som finns på många ställen i Sverige också, men lite annorlunda här. På vägen dit passerade vi staden Lindström. Där fanns det mycket svenskt på vägen! Svenska skyltar, dalahästar med mera så påminner om immigranterna som kom hit på 1800talet. Vi var sedan till Stillwater, ett mysigt ställe vid floden, en äldre stad med anor. Där åt vi de första hamburgarna! Riktigt goda. Sen åt vi de största glassarna vi sett.... ja allt är ju stort här!
VI har även varit över till en annan delstat, Wisconsin, som låg på andra sidan floden i Stillwater. Sedan drog vi vidare.

Jo vi HAR shoppat! Vi har en drös med påsar och vissa saker är läskigt billigt. Tex mamma i familjens dyra favorit hårstylingprodukt kostar 1/4 del här! Mer om shopping  senare...
Imorgon söndag ska vi på baseball med Emelies värdfamilj! Det ska bli en upplevelse att se "Twins" spela! Vi har preppat oss med Twinströjor. Sen ska vi äta ute med familjen, det gjorde vi igår kväll med. De är en härlig skara - och lilla Maddie (2 år i aug) har adopterat pappa Jocke, det gjorde hon redan första kvällen...
KRAM alla där hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar